Menu

Menu

Sprog SE UK PL
Ring Mail

Finansiel leasing

Den mest almindelige form for erhvervsleasing, hvor du indgår en aftale, som giver dig direkte afskrivning af den månedlige ydelse. Samtidig har du også ansvaret for at finde en køber til udstyret, når aftalen udløber. Du hæfter således også for et eventuelt tab.

Finansiel leasing giver dig altså mulighed for at få frigjort likviditet i virksomheden til daglig drift. Du får direkte afskrivning af den månedlige ydelse og minimale omkostninger sammenlignet med lån.

Finansiel leasing - en guide

Finansiel leasing er en af de mest simple leasingformer. Der følger en del fordele med denne leasingaftale, som gør det yderst attraktivt i nogle situationer. Udover fordelene ved denne leasingform, bør du også være opmærksom på de implikationer, der følger med denne aftale. Vi tager dig igennem det hele her på siden, så du er godt klædt på til at træffe en beslutning, der passer til din situation.

Hvad er finansiel leasing?

Finansiel leasing er en aftale, hvor du får brugsretten over en bil i en længere periode. Det kan ses som en form for lån, da du har faste månedlige ydelser som en fast afbetaling. En finansiel leasingaftale svarer derfor nærmest til, at du køber din bil på afbetaling. 

Når du indgår i denne leasingaftale, får du direkte afskrivning af den månedlige ydelse. Du skal selv stå for at dække driftsomkostningerne, som følger med at eje en bil. Når leasingaftalen udløber, så er det dit ansvar enten at købe bilen fri eller finde en ny køber. Hvis det ikke er muligt at finde en ny køber, så er det dig, der hæfter for et eventuelt tab. 

Det er meget normalt at leasingaftalen forløber 12-36 måneder, hvor bilen vil være til rådighed for dig. Du kan skrive ind til os, hvis du gerne vil have hjælp med at få afsat udstyret, efter aftalen er udløbet. Hos Toftegaard er vi med i hele processen fra start til slut, så du altid er sikker på at have en god samarbejdspartner.

Hvilke fordele er der ved finansiel leasing?

Finansiel leasing giver mulighed for at få frigjort likviditet i virksomhedens daglige drift, da du får direkte afskrivning af den månedlige ydelse og minimale omkostninger sammenlignet med et lån. Derudover får du fordele som: 

  • En leasingaftale med høj fleksibilitet, hvis du ønsker at udskifte din bil
  • Lavere beskatning end ved køb
  • Høj afskrivning

Der er dermed flere fordele ved at vælge en finansiel leasingaftale, hvis du gerne vil høre endnu mere omkring fordelene for dig, så er du meget velkommen til at skrive eller ringe ind. Så sidder vi klar til at guide dig omkring dine muligheder. 

Finansiel leasing - en form for adragsordning

Drømmer du om at køre rundt i en fed Mercedes, Audi, BMW eller et andet smart køretøj, men ikke har pengene i øjeblikket, så kan finansiel leasing være en god mulighed. Her skal du ikke ned i banken og bede om et billån. Med en finansiel leasingaftale kører du principielt i en bil uden afgift, og det er derfor en god mulighed for at køre i en bedre bil til billigere penge. 

Du kan se denne leasingform som en afdragsordning, hvor bilens restværdi nedskrives af udbetaling eller månedlige ydelser. Dette kan være et godt alternativ til at betale banken på et billån, hvor der også vil være renter på.

Hvad er forskellen mellem finansiel leasing og operationel leasing?

Operationel leasing er en velkendt leasingaftale, som har mange ligheder med finansiel leasing. Den helt store forskel mellem de to leasingaftaler er, at finansiel leasing nærmest er en afbetaling af din bil, og derfor vil det bogføres som et aktiv. Operationel leasing er en aftale, hvor du lejer dig ind med en lavere produktrisiko, og det bogføres derfor som en driftsomkostning.

Fordele ved erhvervsleasing

Både operationel og finansiel leasing hører under erhvervsleasing. Der er mange fordele ved en erhvervs leasingaftale, da du ikke beskattes på samme måde af bilen, som hvis du kørte i den privat. Bruges bilen udelukkende til at udføre dit arbejde, så er leasingydelsen fradragsberettiget. 

Derudover er det en stor fordel for virksomheder, at momsen kan løftes som erhvervsdrivende. Det øger virksomhedens likviditet, at der ikke skal investeres i større engangsbeløb. Din virksomhed beholder derfor en stor mængde af den kapital, som normalt ville være bundet i bilen.

Vigtig information om finansiel leasing

Når du skal i gang med at lease, så bør du være opmærksom på eventuelle reguleringer i købeloven, der kan få indflydelse på købet. Leasingaftalen kan også afhænge af flere variabler, eksempelvis vil du blive beskattet af nyprisen på den pågældende leasingbil inklusiv udstyr, hvis du vælger en brugt bil yngre end 36 måneder. 

Virksomheder har ikke fuld momsfradrag på biler med hvide plader, men du vil kunne afskrive et beløb, der er afhængigt af leasingaftalen. Hvis du gerne vil vide mere omkring din situation, så kan du altid kontakte os.

100 Biler på lager

4000 tilfredse bilkøbere

500 kørende aftaler

Etableret i 2003

Byttepris

Beregn byttepris

Tryk ESC for at afslutte eller tryk her

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

* indicates required