Menu

Menu

Sprog SE UK PL
Ring Mail

Operationel leasing

I modsætning til investering af fast ejendom og aktier vil du aldrig komme ud for, at du kan sælge din bil igen for flere penge, end du købte den for. Derfor kan det være en god løsning med leasing. Her på siden finder du en guide til operationel leasing, så du kan finde en finansieringsform tilpasset dine behov. 

HVAD ER OPERATIONEL LEASING?

Operationel leasing er en aftale, hvor du lejer en bil i en kortere periode. Der betales et månedligt beløb, som bliver beregnet ud fra brugsværdien. Du undgår derfor at binde likviditet. I modsætning til finansiel leasing tager leasingselskabet sig af produktrisiko, så du skal derfor ikke have tegnebogen oppe i forhold til risikoen på restværdien og serviceaftaler med bilen. Disse ting tager leasingselskabet sig af. 

Hvis du gerne vil vide mere præcist, hvad der er inkluderet i en operationel leasing hos os, så er du meget velkommen til at kontakte os. Dette vil i høj grad afhænge af aftalens udformning, så vi vil gerne hjælpe til i forhold til rådgivning, så du får en aftale, der passer til dine behov. 

HVAD ER FORSKELLEN PÅ OPERATIONEL OG FINANSIEL LEASING?

Hvis du skal lease en firmabil, så har du stort set kun to valgmuligheder: du kan vælge operationel leasing eller finansiel leasing. I meget korte træk kan man sige, at en operationel leasingaftale er en lejeaftale uden risiko, mens en finansiel leasingaftale er en lånefinansiering med mere risiko. Herunder vil du få et overblik over fordelene ved hver finansieringstype. 

Hvad er fordelen ved operationel leasing?

Hvis du vælger en operationel leasing, så er det først fremmest fordi, at der er ingen risiko i forhold til bilens tab af værdi eller restværdi. Du skal ikke betale for bilens serviceomkostninger, da dette er dækket ind i din leasingaftale. Du får derfor ikke nogle uforudsete udgifter. 

Derudover vil du lease bilen i en periode, hvor der er en fast og lav månedlig ydelse. Du får mulighed for at skifte din firmabil til en nyere model med jævne mellemrum, fordi du ikke er bundet til en længere aftale. Du behøver ikke at bekymre dig for at sælge bilen videre, som du skal ved en finansiel leasing.  

Fordelene ved en finansiel leasing

En finansiel leasing er næsten som at købe en bil på afdragsordning. Du bliver bundet i længere tid, hvor du månedsvist betaler af på bilen. Efter leasingperioden skal du enten selv købe bilen eller finde en køber. Du står derfor selv med det økonomiske ansvar, men det er en billigere løsning, hvis du selv køber eller finder en køber. Læs mere om finansiel leasing.

Finansiel leasing giver mange skattemæssige fordele i forhold til, hvordan beskatningen vil se ud, hvis du køber en bil. Dette afhænger naturligvis af den bil, du ønsker at lease. Momsen for bilen bliver fordelt over en længere periode, så den ikke mærkes lige så hårdt.

FORDELENE VED ERHVERVSLEASING

Både operationel og finansiel leasing er to leasingtyper, der hører under erhvervsleasing. Denne form for leasing er, som navnet indikerer, henvendt til virksomheder og erhverv. Der er mange fordele ved dette, da du blandt andet ikke beskattes på samme måde af bilen, som hvis du kørte i den privat. Hvis bilen udelukkende bruges til at udføre dit arbejde, så er leasingydelsen fradragsberettiget. 

Derudover er det en stor fordel for virksomheder, at momsen kan løftes som erhvervsdrivende. Det er ligeledes med til at øge virksomhedens likviditet, da der ikke skal investeres i større engangsbeløb. Din virksomhed beholder derfor en stor mængde af den kapital, som normalt ville være bundet i bilen.

HVORNÅR ER DET BEDST AT LEASE FREM FOR AT KØBE?

Det bliver i højere grad populært at lease biler, fordi det har mange økonomiske fordele, og det er en langt mere fleksibel løsning. Når du skal vælge leasing, så skal du blandt andet overveje:

  • Hvor meget du normalt kører?
  • Hvordan er det økonomiske fundament?
  • Hvor stort er dit behov for at få ny bil med jævne mellemrum?

Derudover bør du være opmærksom på bilmarkedet for at se, hvor billigt du kan købe en bil på det givne tidspunkt. 

100 Biler på lager

4000 tilfredse bilkøbere

500 kørende aftaler

Etableret i 2003

Byttepris

Beregn byttepris

Tryk ESC for at afslutte eller tryk her

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

* Udfyld de påkrævede felter