Menu

Menu

Sprog SE UK PL
Ring Mail

SLIP FOR BESKATNING AF FIRMABIL

Er du indehaver eller ansat i et firma, og har adgang til brug af firmabilen privat, kan split-leasing af firmabilen være attraktivt for dig. Med split-leasing kan du slippe for at blive beskatte af frimabilen som privatperson. Du behøver ikke at lade firmabilen blive stående på arbejde, men kan køre privat uden at blive beskattet. 

NEMT KILOMETERREGNSKAB

Du bliver nødt til at føre et kilometerregnskab over hvor meget, du kører privat og hvor meget du kører i firmaregi. Med en monteret tracker er det heldigvis nemt. Så fordeles udgifter og omkostninger automatisk på firma og medarbejder, alt efter den erhvervsmæssige og private andel. 

HVAD ER SPLITLEASING?

Vi opretter faktisk to leasingaftaler på samme bil. Den ene er med firmaet, og den anden er med dig som privatperson. Som privatperson betaler du udgifterne for din private kørsel, mens firmaet betaler for udgifterne for kørsel i firmaregi. 

MÅ MAN GODT DET?

Ja, det må man gerne. Splitleasing er godkendt af Skat. For mange medarbejdere og firmaer er det et attraktivt alternativ til fri firmabil. For medarbejderen bliver det tit billigere og med mulighed for at køre i en bedre bil til samme pris. Arbejdsgiveren får også lavere udgifter til firmabilen.

FORDELE VED SPLITLEASING

Der er mange fordele ved split-leasing:

 • Du betaler et mindre beløb i udbetaling end ved traditionel leasing eller køb.
 • Den månedlige ydelse er lavere.
 • Split-leasing giver væsentlig mindre kapitalbinding – typisk 70%  mindre.
 • Leasingperioden kan være helt ned til 3 måneder, men er oftest for 12 mdr. ad gangen.
 • Afskrivningsgrundlaget er ca. ⅓.
 • Da bilen er uden dansk afgiftspåvirkning, er forhandlere mere interesseret i at købe bilen, hvilket giver en bedre salgspris.
 • Medarbejder kan få kørselsfradrag.

 

Er der så nogle ulemper ved splitleasing? Primært er splitleasing en god idé, hvis du er ude efter en firmabil i en bedre klasse. Med en billigere eller ældre firmabil, der beskattes lavere, kan de finansielle fordele ved splitleasing være lavere. 

Vil du vide mere? Så skriv en mail til salg@toftegaardbiler.dk eller ring til os på 59440540. Vi hjælper  gerne med uddybende svar og kigger på hvad der kan betale sig for dit firma og dine medarbejdere.

HVAD ER REGLERNE FOR BESKATNING AF FIRMABIL?

Hvis du har såkaldt ‘fri firmabil’ til rådighed, skal du betale skat af en procentdel af bilens værdi samt miljøtillæg. Det er for at hindre at firmaer kan betale sine medarbejdere i fri firmabil i stedet for i realløn. Fri firmabil er køretøj, der stilles til rådighed af arbejdsgiver og inkluderer også firmabiler, som firmaejer eller selvstændige i enkeltmandsfirmaer benytter i privatregi. Det har ingen betydning at du evt. selv betaler for brændstof, når du kører privat.  
På biler, der er under tre år gamle, beregnes skatten ud fra bilens nypris. Biler, der er over tre år gamle, får beregnet skatten i bilens aktuelle markedsværdi. 
Reglerne er:

 • Hvis du har fri bil, skal du betale skat af en procentdel af bilens værdi plus et miljøtillæg.
 • Det har ingen betydning for skatten, hvor meget du kører i bilen.
 • Det har heller ingen betydning at du evt. selv betaler for benzin. 
 • Din arbejdsgiver skal sørge for, at du betaler skat af den fri bil i forbindelse med lønberegning. Derfor kan du let se hvor meget du betaler i skat for fri bil på din lønseddel.
 • Værdien af fri bil skal lægges sammen med din løn og indføres i forskudsopgørelsen (felt 201), så den indgår i trækprocent og fradrag. 
 • Du kan ikke få kørselsfradrag, hvis du har fri bil.
 • Betaler du for privat kørsel i firmabilen, skal det beløb trækkes fra skatten. 
 • Rent skattemæssigt er der ingen begrænsninger på privat brug af firmabil. 

SPLITLEASING: FIRMABIL FOR SELVSTÆNDIGE OG ENKELTMANDSVIRKSOMHEDER

Er du selvstændig og har et enkeltmandsfirma, virker det måske helt tåbeligt at have en firmabil og en privatbil stående i garagen. Her kan splitleasing være en rigtig god idé. Kører du meget, er det rart med en ordentlig bil - især hvis den egentlig fungerer som din primære arbejdsplads Til gengæld kan det så ske at du ikke kører særlig meget privat, og så bliver det hurtigt alt for dyrt at have en privat bil stående. Med split-leasing kan du nemt nøjes med én bil uden at det bliver mere besværligt at ordne regnskabet. Til enkeltmandsfirmaer laver vi gerne samme split-leasing aftale som til alle andre firmaer. Her er forskellen blot at du betaler begge dele af splitleasing-aftalen: den ene leasingaftale via dit firma og den anden leasingaftale som privatperson af din egen løn.

100 Biler på lager

4000 tilfredse bilkøbere

500 kørende aftaler

Etableret i 2003

Byttepris

Beregn byttepris

Tryk ESC for at afslutte eller tryk her

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

* indicates required